Kdo je on-line
Shoutbox
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.
24-06-2014 20:25
UZ SEM, ANI DO FORA NEPSAT !!!
24-06-2014 13:55
vydrzaj pianer
24-06-2014 13:12
Hehe...sranda ine prispevky mi to ukazuje ak zadam http://www.rebelo.
../index.php a ine ak to zadam bez www na zaciatku
../index.php a ine ak to zadam bez www na zaciatku
24-06-2014 06:02
Tak, 1. pokus se uplne na 100% nezdaril, takze asi zase dnes vecer Z 99% bude nutne obnovit prihlasovaci hesla, cimz se aspon odfiltruji nepouzivane ucty
23-06-2014 06:25
jj, postnu do fora posledni dily, ale az vecer.
Číst diskuzi
Uprava Sanguinololu pro větrák
|
|
hanysl |
Přidané 23-03-2014 21:08
|
Rozkoukaný Příspěvek: 23 Založený: 08.01.14 |
Ahoj lidi, zejímalo by mě jak máte řešený ventilátor na hotendu. Mám sanguinololu a na pevno připojený ventilátor na 12 voltovou větev, takže se točí prakticky pořád, i když se vypnou motory atd ... Když odpojím napájení od toho průmyslového zdroje, točí se sice málo ale nějak je napájený z USB. Nemáte nějaké řešení na to, aby se točil jen když je třeba? Vím že RAMPS má více pinů a je udělaný jinak ale třeba to někdo na Sanguinololu řešil. Díky za rady. |
|
|
Rebel |
Přidané 23-03-2014 21:19
|
Hlavní administrátor Příspěvek: 425 Založený: 12.08.13 |
Jde to, akorat na to pak uz nedas LCD, nebo SD kartu. Pouzival jsem to, nez jsem se radsi naucil tisknout bez chlazeni, ktere neni uplne idealni, pokud foukas z jedne strany. Musi se pridat FET s jednim odporem, staci malej, jen takova vzdusna konstrukce a ve firmware se musi nastavit spravne pin. Zitra se po tom mrknu, uz si to taky nepamatuju. Pokud chces chlazeni kvuli celokovovemu HE a ne kvuli chlazeni vytisku, tak bych to nechal radeji foukat stale, protoze je dobre po tisku jeste chvili celokovovy HE chladit. |
|
|
hanysl |
Přidané 23-03-2014 21:25
|
Rozkoukaný Příspěvek: 23 Založený: 08.01.14 |
Nejde mi ani o to co chladit. Mám ten ventilátor na tom fan ducku, a když tiskárnu nechám připojenou v počítači, furt se točí ... Mám v plánu LCD, možná i SD to ještě uvidím, ale rozchodil jsem na Raspberry Pi, OctoPrint a když tiskárna nic nedělá, fičí mi tu furt větrák ... |
|
|
FBITuco |
Přidané 23-03-2014 22:52
|
Rozkoukaný Příspěvek: 21 Založený: 10.03.14 |
Na Sanguinololu dáš LCD i SD kartu a ještě ti myslím něco zbyde.. Ale jistý si nejsem. Každopádně pro připojení ventilátorů bych FETy nepoužíval... Zbytečně drahý. Stačí například toto zapojení, který používám a funguje bez problémů. [img]http://images.megaupload.cz/rr_ext.png[/img] is not a valid Image. Pak už záleží co používáš na firmware... Každopádně Sango má PWM pin jako (z pins.h): #define FAN_PIN 4 //Toto používám na chlazení tisknutého objektu A na chlazení HE (z Configuration.h): #define EXTRUDERFAN_PIN 31 //Pin used to control the fan, comment out to disable this function #define EXTRUDERFAN_DEC 100 //Hotend temperature from where the fan will be turned on Pak je tu i chlazení elektroniky (Taky Configuration.h): #define CONTROLLERFAN_PIN 30 //Pin used for the fan to cool controller, comment out to disable this function #define CONTROLLERFAN_SEC 60 //How many seconds, after all motors were disabled, the fan should run Číslo odpovídá číslu Dxx z : http://reprap.org...ments_v1.2 Jestli chceš tady tu destičku co jsem od ní posílal schéma, tak ti ji klidně zapojenou pošlu za cenu výroby a součástek... Kdyžtak mi napiš na fbituco@gmail.com Upravil/a FBITuco dne 23-03-2014 22:57 |
|
Přejít na fórum: |