Kdo je on-line

· Hosté on-line: 1

· Členové on-line: 0

· Registrovaní členové: 154
· Nejnovější člen: paja

Shoutbox

Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

24-06-2014 20:25
UZ SEM, ANI DO FORA NEPSAT !!!

24-06-2014 13:55
vydrzaj pianer Šklebící se

24-06-2014 13:12
Hehe...sranda ine prispevky mi to ukazuje ak zadam http://www.rebelo.
../index.php
a ine ak to zadam bez www na zaciatku Šklebící se

24-06-2014 06:02
Tak, 1. pokus se uplne na 100% nezdaril, takze asi zase dnes vecer Šklebící se Z 99% bude nutne obnovit prihlasovaci hesla, cimz se aspon odfiltruji nepouzivane ucty Úsměv

23-06-2014 06:25
jj, postnu do fora posledni dily, ale az vecer.

Shoutbox - Archiv

Číst diskuzi

REBEL RepRap » Tisk a vše kolem něj » Slic3r
 Vytisknout diskuzi
Nedotahování vrchní vrstvy tisku
horazl
Stále se potýkám s problémem, že tisk vrchní vrstvy je nedotažený Smutný
Tento neduh je pouze u menších objektů. Spodní vrstva i vnitřní mezi síť je OK, všem na vrchní vrstvě je patrno, že trocha materiálu chybí. Na funkci dílu to nemá vliv, ale nevypadá to dobře. Tisk větších kousků je pěkný a dotažený. Nemáte někdo podobný problém a radu jak to odstranit?
 
Rebel
Vypada to na problem slic3r Smutný Jeste to proberem po skype, ale nejak v pristim tydnu, do zitra mam jeste dost prace s workshopem.
 
http://rebelove.org
tomik33
[img][/img]Taky mám problém s nedokončením vrchní vrstvy. Jsou v ní díry a je hrbolatá. (viz foto). Mám vroubkovaný pastorek o nejmenším průměru 7,3mm tzn. že parametr mám *_STEPS_PER_MM 151.76 a přesto to netiskne dobře, jako kdyby byl nedostatek materiálu.
tomik33 přiloženo následujícíobrázek:
test_tisku.jpg

Upravil/a tomik33 dne 01-05-2014 22:49
 
Rebel
fotky se ti sem asi nepodarilo nacpat, prepis koncovku na mala pismena.
kolik mas hornich plnych vrstev, a jakou rychlosti tisknes?
Az se ti podari sem dat fotky mrknu na to.
 
http://rebelove.org
tomik33
3 vrstvy a rychlostí 30mm/s
 
tomik33
Fotka je už tady a je to, jak jsem zvyšoval teplotu, myslím že 230°C bude optimum.. ten poslední kus už se roztavoval moc.
 
hopik
to nebude teplotou, lezie ti malo materialu z trysky
 
Rebel
je to pomerne malej dil a jeden problemu je, ze vrchni plne vrstvy nestaci chladnout, nebudet to uplne mnozstvim davkovani. udelej nasledujici vec.

1. tiskni aspon 2 ty objekty vedle sebe
2. tu rychlost nech na tech 30mm/s
3. vrchni vrstvy dej urcite aspon 4.

Urcite to bude vypadat jinak, pak to sem postni a zkusim posoudit.
 
http://rebelove.org
tomik33
Tak už nevím co s tím. Je to čím dál horší. Snížil jsem všechny rychlosti na 30mm/s a nastavil horní vrstvu 4x vyplněnou, tiskl jsem dvě testovací kostičky 20x20x5 s dírou a dopadlo to ještě hůře než včera (neuzavřené, zborcené hrany, ...viz příloha) Jinak strunu mám 1,75mm z Alzy (3DF)a nastavení 235/230°C pro trysku a 115/110°C pro bed. Tryska je JH s PEEKem o pr. 0,4mm a vložkou z teflonu. Dále mám tl. vrstvy 0,2mm a vše ostatní default hodnoty. Dnes mi dorazilo LCD s integrovanou čtečkou, to jediné mi udělalo radost, protože to funguje.
tomik33 přiloženo následujícíobrázek:
test_3d_tiskarny2.jpg
 
Rebel
No, 3DF material mi moc tisknout nesel. U neho jsem musel tisknout s pomerne nizkymi teplotami. Vrstvu bych pri prvotnim testovani a ladeni tiskarny nechal pri 0,4 trysce na 0,3mm.

Takhle to vypada, ze mas skutecne malo materialu. Kde menis ty kroky pro extruder. prez repetier v nastaveni eeprom, nebo primo prehranim fw?

Pokud to delas v arduinu a mas eeprom v modu 1, nebere to v potaz to co pises do fw, ale to vo je v eeprom, ktera se pri prehravani arduina neprepisuje.
 
http://rebelove.org
Mirec
Meral si mnozstvo materialu aj skuskou vytlacenia napr. 100mm alebo si tie kroky nastavil len podla zubatice ? Tiez sa mi zda malo materialu. A este ma napada jedna vec...ak pouzivas repetier host na tlac, tak si kroky extruderu skontroluj aj v repetier hoste v nastaveni eprom.

Dan bol o minutku rychlejsi Úsměv
 
tomik33
vroubkovaný pastorek měřím v žlábku v nejužším místě a mám 7,3mm tzn, že bych měl mít asi nastaveno 151.74 a to nastavuju přes Repeter a opravdu to tam je...i na LCD to píše...Ještě jaký pr. drátu a jak silná má být pružina v extruderu?
 
tomik33
mám ještě jeden extruder pro Prusu (ten poslední s šípovitým ozubením), akorát k němu musím vytisknout držák na ložiska z Rebelixe a taky chci zkusit dodělat celokovový hotend (E3D). Chybí mi jen provrtat M6 nerezový svorník a udělat kostku...chladič a trysku už mám hotovou..
 
Rebel
Pri prumeru zubatky mi vychazi pocet kroku na 1mm cca 140, pokud mas tedy motor 1,8st a 16 mikrokroku. Tudiz by ti to davkovalo jeste mene.
Pruzina by mohla byt zasadni problem, silna musi byt tak, aby ti zubatice neprokluzovala na filamentu.
Je zde na foru nekde stelovatelny drzak packy, kterym lze tlak nastavit, ale musis mit pruzinu s vnejsim prumerem 10mm, prumerem dratu 1mm a delka v nestlacenem stavu okolo 25mm
 
http://rebelove.org
tomik33
motor mám od Microconu standard 200kroků/ot., ale možná fakt bude problém v tý pružině. mám ji kratší a slabším drátem...
 
hopik
Tak vyskusaj to co ti radil Mirec a vies na com siMrknutí
 
Mirec
Hore ako vchadza filament cez tu packu si sprav fixou ciaru na filamente, zmeraj 100mm smerom hore a daj tam na filament dalsiu ciarku, nasledne daj cez repetier po zahriati hotendu vyextrudovat 100mm a uvidis kolko ti to toho filamentu potiahne. Zaroven tak aj dostatocne uvidis ci ti filament ide plynulo alebo je pruzina slaba. A tiez zistis ci ti to dava dostatok materialu...potom budeme mudrejsi a pohneme sa z miesta Úsměv
 
tomik33
Tak jsem se konečně dostal k změření toho vytlačené struny, napoprvé cca 90mm, nic moc, tak jsem zvedl vzdálenost a už se to zlepšilo na 95mm, ale při další zkoušce jako by se přicpávala tryska, jakou rychlost snese tryska pr. 0,4mm a 1,75mm drát? Mám nastaveno 60mm/s.
 
Mirec
Meral si to na vrchu? Tu je video ako to spravne zmerat http://m.youtube....ZGdMc2ebPo
Rychlost je ok...
 
tomik33
JJ měřil jsem to zvrchu, tak buď je slabá ta pružina nebo se přicpává tryska, ale pokaždý je to jiný...
 
Přejít na fórum:
Vygenerované za: 0.03 sekund
887,713 návštěv