Kdo je on-line

· Hosté on-line: 1

· Členové on-line: 0

· Registrovaní členové: 154
· Nejnovější člen: paja

Shoutbox

Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

24-06-2014 20:25
UZ SEM, ANI DO FORA NEPSAT !!!

24-06-2014 13:55
vydrzaj pianer Šklebící se

24-06-2014 13:12
Hehe...sranda ine prispevky mi to ukazuje ak zadam http://www.rebelo.
../index.php
a ine ak to zadam bez www na zaciatku Šklebící se

24-06-2014 06:02
Tak, 1. pokus se uplne na 100% nezdaril, takze asi zase dnes vecer Šklebící se Z 99% bude nutne obnovit prihlasovaci hesla, cimz se aspon odfiltruji nepouzivane ucty Úsměv

23-06-2014 06:25
jj, postnu do fora posledni dily, ale az vecer.

Shoutbox - Archiv

Číst diskuzi

REBEL RepRap » Tisk a vše kolem něj » Všeobecná problematika tisku
 Vytisknout diskuzi
Kalibrace rozměru výtisku
maxik112
Zdravím,

potřeboval bych trochu nakopnout, kterým směrem se vydat při nastavení rozměru výrobku. Tisknu zkušební kvádřiku 20x20x5 s dírou. Všechny osy jsou z kalibrované (opakovaně).
Hotový tisk - rozměr kostky větší ( 20,25x 20,25) a díra je zase menší. Napadlo mě upravit kalibraci osy X,Y, ale to by tu díru ještě zmenšilo - což je špatně :-(. Kde bych mohl něco v slic3r nastvit tak abych zmenšil vnější rozměry tisku, ale zároveň tiskl přesně díru?

Dík za jakékoliv nasměrování

PS: do Skeinforge se mě moc nechce a nejsem si jist zda byto pomohlo. S tiskem teprve začínám.
Rebel 2 zvětšený, Arduino + Ramps1.4, LCD+ SDRamps, ABS 1,75mm, tryska 0,4mm
 
Rebel
Zmenseni otvoru je nemoc slic3r. Jeste jsem nestudoval zmeny v posledni verzi, kazdopadne beze zmeny nastaveni tiskne stejne diry mensi a letmym pohledem jsem nikde zadnou korekci nenasel Smutný

Do skeinforge se mi take zatim moc nechce, nemam na to moc cas, takze to resim vetsenim otvoru pri tvorbe modelu.
 
http://rebelove.org
maxik112
A co ten vnější rozměr?
mě připadá jakoby to dávalo moc materiálu a při nastavené výšce vrstvy to moc rozplácne do šířk, protože venkovní rozměr to zvětší a vnitří samozřejmě zmenší. Ale pokud by to člověk upravil, tak zase bude španý tisk vrchní vrstvy. Jako by Slic3r počítal špatně v automatickém režimu poměr výšky a šířky nebo to spíš špatně přepočítal na rozměr výrobku. Rád bych se pohrál s ručnímnastavení šířky ve Slic3r, ale jetam tolik položek že přesně nevím která položka co ovlivní.
Záložka ´´advanced´´ - ´´extrusion width´´ atd., kdy by někdo věděl co s těmito položkami tak sem stím rád bych to odzkoušel. Nerad bych to dělal naslepo - konbinací je mnoho :-).

Díky
Rebel 2 zvětšený, Arduino + Ramps1.4, LCD+ SDRamps, ABS 1,75mm, tryska 0,4mm
 
Rebel
ono je to pomerne jednoduche. ve vygenerovanem g-codu, tedy v jeho hlavicce je sirka vlakna, ktera by mela po vytisteni byt spravna.
Tudiz doporucuji vytisknout kominek s 1 perimetrem o vysce treba 5mm a zmerit sirku steny. mela by sedet s sirkou v hlavicce. pokud je sirsi, davkuje to moc materialu a to muze byt spatnym nastavenim kroku extruderu, spatne zadanym skutecnym prumerem filamentu atd. sirka spodni vrstvy zalezi na dalsich vecech ,ale tu bych ted neresil.
zalozku advanced bych resil pozdeji, ta slouzi podle me k necemu trochu jinemu, ale kouknu na to.
 
http://rebelove.org
maxik112
To mě taky napadlo, ale když jsme zmenšil dávkování tak to vytiskne uplně stejně vnější rozměr i tu díru stejně. Jediné co se změní je top vrstva - zhorší se tzn.: vytvoří se mezírky. viz spousta případů v diskuzích, že to špatně tiskne horní vrstvu.

Díky
Rebel 2 zvětšený, Arduino + Ramps1.4, LCD+ SDRamps, ABS 1,75mm, tryska 0,4mm
 
Rebel
nejsem si jisty tim, ze zmenou parametru v advanced zmenis vnejsi rozmer modelu.
Zkus tu kostku vytisknout 2x tak velkou, to jde zvetsit v pomeru primo v repetieru.
Pokud bude chyba opet 0.25mm, dela to sli3r, ale moc me nenapada, kde to ve slic3r ovlivnit. Pokud pak bude chba 0.5, mas atle chybu v kalibraci os.

Nebo tedy:
Chyba rozmeru je tedy o 1,0125%, zaokrouhlene tedy o 1% vetsi.

Zkus pak tedy nastavit do advanced/Default extrusion widht 99% a bude to tisknout vsecky cary o 1% tenci. Myslim si, ze to ale bude mit za nasledek jedine a to, ze to sice vygeneruje min extruze, aby to ztencilo lajny, bude je tisknout o to 1% blize kso be, aby nevznikly mezery, ale prepocita to vnejsi rozmery objektu opet na puvodni velikost.

Zkus to a uvidime.
 
http://rebelove.org
Přejít na fórum:
Vygenerované za: 0.02 sekund
887,654 návštěv