Kdo je on-line

· Hosté on-line: 1

· Členové on-line: 0

· Registrovaní členové: 154
· Nejnovější člen: paja

Shoutbox

Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

24-06-2014 20:25
UZ SEM, ANI DO FORA NEPSAT !!!

24-06-2014 13:55
vydrzaj pianer Šklebící se

24-06-2014 13:12
Hehe...sranda ine prispevky mi to ukazuje ak zadam http://www.rebelo.
../index.php
a ine ak to zadam bez www na zaciatku Šklebící se

24-06-2014 06:02
Tak, 1. pokus se uplne na 100% nezdaril, takze asi zase dnes vecer Šklebící se Z 99% bude nutne obnovit prihlasovaci hesla, cimz se aspon odfiltruji nepouzivane ucty Úsměv

23-06-2014 06:25
jj, postnu do fora posledni dily, ale az vecer.

Shoutbox - Archiv

Číst diskuzi

REBEL RepRap » Stavba - rady - nejasnosti » REBEL II
 Vytisknout diskuzi
Povrch skla
Petricius
Ahoj,

trochu experimentuju s povrchem skla. Kapton paska drzi prvni vrstvu super, ale mam problem s predmety malych rozmery, ktere proste nesundam. Kapton to drzi moc a casto se predmety poskodi behem sundavani.

Mate nekdo osvedceny neco co je zdravejsi, nez aceton juice? Zkousel jsem vodu s cukrem, ale zatim nemam moc dobre vysledky.
 
Rebel
Ahoj, udajne lak na vlasy, nejlepe nastrikany za tepla na sklo. Horazl urcite poradi, zkousel to Úsměv
 
http://rebelove.org
Jirka_Jirka
Ahoj, zatím mi tiskárna nejede, ale slyšel jsem něco o slabé vrstvě rozpuštěné kalafuny asi v lihu ? nebo v něčem ... zkuste kouknout na netu ... něco jsem o tom v minulosti četl.
Cool
 
Rebel
jj, i kalafuna v lihu funguje, ale myslim, ze ten lak je lepsi.
 
http://rebelove.org
Petricius
Diky za rady, me slo hlavne o to aby to doma moc nesmrdeloÚsměv
 
Rebel
Pry to s lakem naopak voni, ale asi zalezi s jakym Šklebící se kazdopadne jsem zatim nezkousel Úsměv
 
http://rebelove.org
horazl
Lak je super i ta vůně občas u ženského pokolení trochu pomůže při tisku, ale pokud je něco většího rozhodně doporučuji kvalitní zahraniční kapton (testoval jsem dva a hodně velké rozdíly).
 
Petricius
Tak jsem po mnoha pokusech zase zkoncil u kaptonu. Úsměv Potahl jsem si sklo kapton paskou z GM electronic http://www.gme.cz...m-p745-056. Bohuzel nemeli dneska sirsi, tak ze jsem musel vzit za vdek 15mmSmutný. Potahl jsem to mokrou cestou a jeste jsem pak pasku zdrsnil 400 brusnym papirem, tak aby zdrsneni tvorilo mrizku.

Ted delam tisk predmetu, tery se mi nepodaril vytisknout spravne ani s lakem ani s nicim jinym. Uvidim jak to pujde sundatÚsměv
 
Rebel
Ja mam se zdrsnovanim kaptonu spatnou zkusenost, naopak ho spis lestim papirovym kapesnikem Úsměv
Kapton z GME se mi take moc neosvedcil, ale zase jsem ho nezkousel zdrsnovat, takze jsem na vysledek docela zvedav Úsměv
 
http://rebelove.org
horazl
Na malé věci je lak jak dělaný. Pozor není lak jako lak (to platí o všem). WELLAFLEX Lak na vlasy Shiny Hold ultra silné zpevnění 250ml se mi moc osvědčil. Jo hlavně je důležitá teplota výhřevu, u laku sám výtisk odskakuje (cca 85°C).
 
P3T3
Ahoj,

já mám na stolku zrcátko z Ikea (to má tu výhodu, že je ve správném rozměru a má zabroušené hrany). Na něj potom stříkám lak na vlasy z DM drogerie. Konkrétně se jedná o tuto značku: BALEA Ultra Power 300ml za 39,90Kč.

Postup pro aplikaci laku:

1) roztopit stolek na 110°C
2) nastříkat lak ze vzdálenosti cca 10-20cm
3) nechat pár minut zaschnout

Pro tisk se musí nastavit parametry tak, že teplota stolku nikdy neklesne pod 100°C, jinak hrozí odlepení tisknutých dílů. Po ukončení tisku stačí vypnout topení stolku a vše se samo odlepí, když stolek vystydne na cca 80-90°C

Zkoušel jsem i rozpuštěnou kalafunu (prodává se jako pájecí kapalina), ale s tou se mi tisknuté díly náhodně samy odlepují bez ohledu na teplotu stolku. Takže jsem skončil u toho laku na vlasy a udržel mi v pohodě i velké díly pro Rebela 2 = držáky motoru Z, držák na Arduino.
 
Tom
Ja požívám kalafunu rozpuštěnou v lihu na skle s velkým úspěchem, velké i malé díly drží opravdu dobře žádné odchlipování rohů a samy odpadnou až když má stolek okolo 40°C.
Dúležité je aby byla vrstvička byla opravdu jemná.
 
http://tnweb.tode.cz/
Rebel
Take jsem s kalafunou experimentoval uplne na zacatku, ale nedarilo se mi. Zacinal jsem evidentne s nevhodnym materialem. Dosel jsem tim ke kaptonu a u neho zustal. Je asi fakt, ze kdybych hned od zacatku mel dobry material pro tisk, tak by asi kalafuna zafungovala, ale s puvodnimi plasty z Mladce ani omylem Úsměv
 
http://rebelove.org
Přejít na fórum:
Vygenerované za: 0.13 sekund
888,820 návštěv