Kdo je on-line
Shoutbox
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.
24-06-2014 20:25
UZ SEM, ANI DO FORA NEPSAT !!!
24-06-2014 13:55
vydrzaj pianer
24-06-2014 13:12
Hehe...sranda ine prispevky mi to ukazuje ak zadam http://www.rebelo.
../index.php a ine ak to zadam bez www na zaciatku
../index.php a ine ak to zadam bez www na zaciatku
24-06-2014 06:02
Tak, 1. pokus se uplne na 100% nezdaril, takze asi zase dnes vecer Z 99% bude nutne obnovit prihlasovaci hesla, cimz se aspon odfiltruji nepouzivane ucty
23-06-2014 06:25
jj, postnu do fora posledni dily, ale az vecer.
Číst diskuzi
Trimr stepsticku
|
|
romanm |
Přidané 20-05-2014 00:22
|
Uživatel Příspěvek: 56 Založený: 16.02.14 |
Tak mi teď vrtá hlavou, že když jsem oživoval Rebela, tak při nastavování proudu do motorů jsem si podle nějakého návodu na trimrech nastavil čtvrt otáčky od začátku zleva s tím, že je to nějaká bezpečná úroveň a podle potřeby mám postupně přidávat točením doprava. Ale při měření jsem zjistil, že je na stepsticku 0,8V a trimr funguje obráceně, otáčením doprava napětí klesá, doleva se zvyšuje. Tohle by mohlo při stavbě nováčky zmást, takže si myslím, že byste mi to mohli vysvětlit, jak to vlastně je |
|
|
FBITuco |
Přidané 20-05-2014 07:11
|
Rozkoukaný Příspěvek: 21 Založený: 10.03.14 |
http://reprap.org...he_current |
|
|
Rebel |
Přidané 20-05-2014 07:29
|
Hlavní administrátor Příspěvek: 425 Založený: 12.08.13 |
romanm napsal: Tak mi teď vrtá hlavou, že když jsem oživoval Rebela, tak při nastavování proudu do motorů jsem si podle nějakého návodu na trimrech nastavil čtvrt otáčky od začátku zleva s tím, že je to nějaká bezpečná úroveň a podle potřeby mám postupně přidávat točením doprava. Ale při měření jsem zjistil, že je na stepsticku 0,8V a trimr funguje obráceně, otáčením doprava napětí klesá, doleva se zvyšuje. Tohle by mohlo při stavbě nováčky zmást, takže si myslím, že byste mi to mohli vysvětlit, jak to vlastně je Vim co asi myslis, setkavam se s tim pomerne casto. Urcite verze driveru maji skutecne trimr zapojen opacne a proud, potazmo referencni merene napeti se pridava otacenim proti smeru hodinovych rucicek. S tim ctvrtotocenim jsem naposled cetl navod na Minitronics, tam to meli takto popsane, ale dnes prpo jistotu vzdy na zacatku overim voltmetrem, jak to ve skutecnosti je. |
|
|
romanm |
Přidané 20-05-2014 13:24
|
Uživatel Příspěvek: 56 Založený: 16.02.14 |
Přesně to mám na mysli. Tak ale pokud to jenom zapnu a změřím, abych zjistil kolik tam ve skutečnosti je nastaveno, tak se nic neděje že. Ale vzhledem k tomu, že můžou být trimry opačně, rozhodně bych se podle návodu asi nespoléhal na to že tam ta bezpečná úroveň je a bez voltmetru bych se do něčeho takového vůbec nepouštěl. |
|
|
Rebel |
Přidané 20-05-2014 13:59
|
Hlavní administrátor Příspěvek: 425 Založený: 12.08.13 |
Jj, tak nejak, kontrola voltmetrem je dulezita |
|
Přejít na fórum: |