Kdo je on-line
Shoutbox
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.
24-06-2014 20:25
UZ SEM, ANI DO FORA NEPSAT !!!
24-06-2014 13:55
vydrzaj pianer 

24-06-2014 13:12
Hehe...sranda ine prispevky mi to ukazuje ak zadam http://www.rebelo.
../index.php a ine ak to zadam bez www na zaciatku
../index.php a ine ak to zadam bez www na zaciatku

24-06-2014 06:02
Tak, 1. pokus se uplne na 100% nezdaril, takze asi zase dnes vecer
Z 99% bude nutne obnovit prihlasovaci hesla, cimz se aspon odfiltruji nepouzivane ucty 

23-06-2014 06:25
jj, postnu do fora posledni dily, ale az vecer.
Číst diskuzi
Trimr stepsticku
|
|
romanm |
Přidané 20-05-2014 00:22
|
![]() Uživatel ![]() Příspěvek: 56 Založený: 16.02.14 |
Tak mi teď vrtá hlavou, že když jsem oživoval Rebela, tak při nastavování proudu do motorů jsem si podle nějakého návodu na trimrech nastavil čtvrt otáčky od začátku zleva s tím, že je to nějaká bezpečná úroveň a podle potřeby mám postupně přidávat točením doprava. Ale při měření jsem zjistil, že je na stepsticku 0,8V a trimr funguje obráceně, otáčením doprava napětí klesá, doleva se zvyšuje. Tohle by mohlo při stavbě nováčky zmást, takže si myslím, že byste mi to mohli vysvětlit, jak to vlastně je ![]() |
|
|
FBITuco |
Přidané 20-05-2014 07:11
|
![]() Rozkoukaný ![]() Příspěvek: 21 Založený: 10.03.14 |
http://reprap.org...he_current |
|
|
Rebel |
Přidané 20-05-2014 07:29
|
![]() Hlavní administrátor ![]() Příspěvek: 425 Založený: 12.08.13 |
romanm napsal: Tak mi teď vrtá hlavou, že když jsem oživoval Rebela, tak při nastavování proudu do motorů jsem si podle nějakého návodu na trimrech nastavil čtvrt otáčky od začátku zleva s tím, že je to nějaká bezpečná úroveň a podle potřeby mám postupně přidávat točením doprava. Ale při měření jsem zjistil, že je na stepsticku 0,8V a trimr funguje obráceně, otáčením doprava napětí klesá, doleva se zvyšuje. Tohle by mohlo při stavbě nováčky zmást, takže si myslím, že byste mi to mohli vysvětlit, jak to vlastně je ![]() Vim co asi myslis, setkavam se s tim pomerne casto. Urcite verze driveru maji skutecne trimr zapojen opacne a proud, potazmo referencni merene napeti se pridava otacenim proti smeru hodinovych rucicek. S tim ctvrtotocenim jsem naposled cetl navod na Minitronics, tam to meli takto popsane, ale dnes prpo jistotu vzdy na zacatku overim voltmetrem, jak to ve skutecnosti je. |
|
|
romanm |
Přidané 20-05-2014 13:24
|
![]() Uživatel ![]() Příspěvek: 56 Založený: 16.02.14 |
Přesně to mám na mysli. Tak ale pokud to jenom zapnu a změřím, abych zjistil kolik tam ve skutečnosti je nastaveno, tak se nic neděje že. Ale vzhledem k tomu, že můžou být trimry opačně, rozhodně bych se podle návodu asi nespoléhal na to že tam ta bezpečná úroveň je a bez voltmetru bych se do něčeho takového vůbec nepouštěl. |
|
|
Rebel |
Přidané 20-05-2014 13:59
|
![]() Hlavní administrátor ![]() Příspěvek: 425 Založený: 12.08.13 |
Jj, tak nejak, kontrola voltmetrem je dulezita ![]() |
|
Přejít na fórum: |