Kdo je on-line

· Hosté on-line: 1

· Členové on-line: 0

· Registrovaní členové: 154
· Nejnovější člen: paja

Shoutbox

Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

24-06-2014 20:25
UZ SEM, ANI DO FORA NEPSAT !!!

24-06-2014 13:55
vydrzaj pianer Šklebící se

24-06-2014 13:12
Hehe...sranda ine prispevky mi to ukazuje ak zadam http://www.rebelo.
../index.php
a ine ak to zadam bez www na zaciatku Šklebící se

24-06-2014 06:02
Tak, 1. pokus se uplne na 100% nezdaril, takze asi zase dnes vecer Šklebící se Z 99% bude nutne obnovit prihlasovaci hesla, cimz se aspon odfiltruji nepouzivane ucty Úsměv

23-06-2014 06:25
jj, postnu do fora posledni dily, ale az vecer.

Shoutbox - Archiv

Číst diskuzi

REBEL RepRap » Podněty a návrhy na vylepšení tiskáren » REBEL III - ve vývoji
 Vytisknout diskuzi
Původ a vznik REBELů - ABY BYLO JASNO
Rebel
Vezmu to trochu ze široka i s trochou historie, abych jasně eliminoval různá nařčení atp.

někdy v prosinci 2012 jsem se začal zabývat konkrétními návrhy 3D tiskáren. Původně jsem stavěl frézku na DPS a měké materiály, ze které se po čase vyklubal REBEL I, který byl prvotním projektem. Očekávání se vyplnil, akorát za poměrně dost vysokou nákladovou cenu.
Původně byl použit K-Extruder, který byl jako komplety koupen na eBay včetně HotEndu J-Nozzle.

Po nějaké době, kdy jsem se naučil aspoň trochu tisknout jsem začal kreslit levnější variantu, inspirovanou ostatními RepRapy a vznikl REBEL II. Byly použity snadno dostupné hliníkové profily (stejně jako u REBEL I) a většina standardních komponentů, které běžné RepRapy využívají. Vozík extruderu nebyl z důvodu snadnosti sestavení navržen jako univerzální, ale zahrnuje standardní držák HotEndu typu J-Nozzle, který je dnes poměrně rozšířený a tím i univerzální.
Systém pojezdů byl tak jako i3 inspirován standardním Cartesianem, tzn. zjednodušeně řečeno všechny osy v pohybu.
Plastové díly byly navrženy podobným způsobem, jako osvědčená konstrukce i3, nikoliv však jejich obkreslením, ale novým vymodelováním.

Jelikož byl REBEL II nabídnut i komerčně, ovšem v duchu OpenSource/OpenHardware, proběhly o prázdninách 2013, první úspěšné WorkShopy jak s plnou stavbou, tak i tzv. malé, kdy byla předána hotová tiskárna a zákazník během cca 3-4 hodin seznámen se základy problematiky tisku, použitím tiskárny atp. Do konce roku 2013 nastala smršť poptávek, kdy byly WorkShopy omezeny, protože jsem přestal stíhat jiné důležitější činnosti.

Souběžně jako podpora uživatelům a následně i jako informace pro samostavitele vzniklo fórum a následně z důvodu neustálých poptávek různých komponentů atp. internetový obchod.

Již při návrhu verze REBEL I, vznikolo několik pracovních verzí, mezi nimi již v tu dobu bylo něco jako REBEL III, ovšem v celokovovém provedení, ale z důvodu větší složitosti a náročnosti na stavby a samozřejmě i celkové nákladové ceně, bylo od této konstrukce upuštěno.

Neustálými dotazy na různé modifikace a v neposlední době i možnost 2 extruderů jsem občas ve volných chvilkách přemýšlel o tom, jak konstrukci udělat.

Po zpětném posouzení již navržených základních konstrukcí padla volba na zdublování pojezdových Z tyčí a následně položení vodících tyčí X horizontální polohy. Je to běžný způsob používaný u řady strojů a zařízení, používající nějaký pojezd. V žádném případě jsem tento systém nevymyslel, pouze jsem ho použil na základě zdravého rozumu.
Další zásadní změnou oproti REBEL II a jiným RepRap-ovým tiskárnám bylo použití jednoho motoru na Z osu a tím eliminaci nežádoucího "rozjetí" závitových tyčí.

Tím vznikl REBEL III - BETA, který je v testování. Bude to opět "volné" řešení, které bude k dispozici jakemukoli nadšenci RepRapu či kutilovi.
 
http://rebelove.org
Přejít na fórum:
Vygenerované za: 0.03 sekund
888,426 návštěv