Kdo je on-line

· Hosté on-line: 1

· Členové on-line: 0

· Registrovaní členové: 154
· Nejnovější člen: paja

Shoutbox

Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

24-06-2014 20:25
UZ SEM, ANI DO FORA NEPSAT !!!

24-06-2014 13:55
vydrzaj pianer Šklebící se

24-06-2014 13:12
Hehe...sranda ine prispevky mi to ukazuje ak zadam http://www.rebelo.
../index.php
a ine ak to zadam bez www na zaciatku Šklebící se

24-06-2014 06:02
Tak, 1. pokus se uplne na 100% nezdaril, takze asi zase dnes vecer Šklebící se Z 99% bude nutne obnovit prihlasovaci hesla, cimz se aspon odfiltruji nepouzivane ucty Úsměv

23-06-2014 06:25
jj, postnu do fora posledni dily, ale az vecer.

Shoutbox - Archiv

Číst diskuzi

REBEL RepRap » Tisk a vše kolem něj » Všeobecná problematika tisku
 Vytisknout diskuzi
FILLAMENTUM
hopik
Dan mohol by si charakterizovat filament co ponukas v eshope.
Jasne je tam aj popis.
Skor ma zaujimaju tvoje osobne skusenosti s tymto materialom.
Preco je navin len 750 gr?
budu aj vacsie naviny?
Neexistuje vzorkovnik vyrabaneho filamentu.
priemer cievky, velkost drziaka filamentu a medzikusu REBEL V27 postacuje?
dik
Cool
 
Rebel
Vyrobce a dodavatel materialu Fillamentum je Parzlich.cz Je to vyrobce i dodavatel napriklad pro 3D Factories, ovsem s jinou "recepturou" optimalizovali si vlastni filament pro jejich kommercni tiskarny a ten se prodava pod jejich znackou 3D factories.

Pod znackou Fillamentum, je distribuovan material pro reprapy jako takove, kdy je snaha vyrobce optimalizovat filament podle pozadavku reprapistu. V tomto duchu jiz s parzlich.cz delsi dobu komunikuji.

750g baleni jsou kvuli globalni distribucni siti a cenove politice spolecnosti parzlich. Jejich doporucene/koncove fixni ceny jsou pro RepRap komunitu v soucasne dobe znacne nepriznive, proto jsem se s dodavatelem dohodl moznost snizeni ceny na jakesi zavadeci ceny, abych se priblizil levnejsim materialum.

Pomerne dlouho jsem filament testoval, tedy hlavne ABS, PLA jen okrajove moc ho nepouzivam. Dle testu a zkousek, ktere jsem primarne testoval na stavajicich g-codech dilu tiskaren, pro srovnani se mi tisk pomerne zamlouva a vzhledove bych rekl, ze je mozna i lepsi, nez stavajici Holandsky material, ktery jsem mel.

Co se tyce Holadnka, tak material jsem prestal nabizet z jednoho prosteho duvodu a to kvuli problemum s dodavatelem, dlouhe cekaci doby, nekompletnosti zasilek a cim dal vic se to zhorsovalo, az jsem nakupy zastavil uplne.

Po nejake dobe a komunikaci s parzlich.cz, kdy jsou pristupni k diskuzi o cenach, velikostech baleni, kvalite materialu atd. jsem se rozhodl zkusit spolupraci s nim.
1. vlna filamentu ve vetsim mnozstvi je pro me rozhodujici a podle feedbacku uzivatelu budu postupovat v jednani s dodavatelem.

Nikomu filament nevnucuji, nepotrebuji jej distribuovat dale, mam pomerne dost velkou spotrebu i sam, bez dalsi distribuce, takze jsem zarazan do lepsi cenove kategorie, material mi vyhovuje, umim s nim tisknout vcelku bez vetsich problemu.

Tiskove teploty jsou srovnatelne s holandskym materialem, akorat pro vyssi rychlosti nad cca 110mm/s jsem pridaval o 5st.C na HE

Kompletni vzornik zatim nemam, mam ho slibeny. Na eshopu mam pouze zlomek nabizene skaly barev, i kdyz vetsina tech hezcich je zatim pouze v PLA. Na druhou stranu maji v nabidce drevo, pva (velice solidni a dokonale vovou rozpustny, testoval jsem), nylon, pruzny nylon atp.

Uprava cen ci baleni je v jednani, na kompletni vzorniky cekam. Byl bych rad za pozitivni ci negativni nazory z praktickeho tisku vas, kteri material mate. Parzlich je schopen po spetne vazbe na dany problem reagovat treba i upravou slozeni ci spracovani, protoze rada Fillamentum je urcena primo nam, plivacum plastu z RepRapovych HE a slibuju si od toho velice solidni material za dobrou cenu.

PS: mezikus je shodny s civkami z plastu Mladec, pokud jsem ho tu nezverejnil, tak dodam, jinak je soucasti v28, kterou uz snad do konce tydne vypustim Úsměv

PS2: k tomu "Nikomu filament nevnucuji" aby to nevypadalo jako manyry jednoho nejmenovaneho z...., je to tak, ze v soucasne dobe jsem v podstate nucen oficialne prodavat filament pod doporucenou cenou, ktera pri 750g baleni je dost pritazena za vlasy. Diky me vlastni spotrebe se dostanu ale do cenove skupiny, kdy me nakup vyjde o neco draz, nez v Holandsku, ale ne o tolik, abych se nervoval s nespolehlivym Holandanem, kdy mi co doda a jestli to bude vase co jsem objednal. tudiz ma volba je zatim jasna.
Pokud bude s filamentem z hlediska tiskaru spokojenost, nebo i nebude, jsme schopni vyrobce tlacit nejakym smerem, aby se dostala jak cena, tak i kvalita na pozadovanou uroven.
Upravil/a Rebel dne 02-05-2014 23:06
 
http://rebelove.org
Rebel
Jinak aktualni vzornik s doporucenymi cenami, ktery mam je zde http://rebelove.org/downloads/produktovy_list_v3.pdf
V ABS tam nejsou vsecky barvy ale umi jich vetsinu i v PLA barvach.
Dale tam nejsou jeste ty speciality, jako PVA, Nylon, Drevo, Pruhledne ABS atp.
Ale predpokladam, ze brzo bude. Prednostne budu v pripade zajmu brat to co budete kdyztak pozadovat, ale nejdrive prosim o potvrzeni spokojenosti, nebo nespokojenosti.
Prototypove dily Rebel III jsou z Fillamentum natural ÚsměvZatim teda v krabici, ale uz se na to brzu vrhnu Šklebící se
 
http://rebelove.org
hopik
Dan, prosim Ta, mohol by si napisat nejake Tvoje skusenosti a postrehy z tlace s tymto materialom, aku teplotu doporucujes, rychlosti atd.
Ine je doporucenie vyrobcu a ine je prax skuseneho tlaciara. Úsměv
Zatial som s tymto materialom moc netlacil. vytlacil som velke diely na rebela a podvihalo mi rohy a popraskali vrstvyZamračený
mal som teploty a vrstvy ako pri RRW.
stolik 115 prva vrstva, 110 ostatne vrstvy a HE som mal na 240.
Co som postrehol ze po vychladnuti bedu sa vytlacky uplne lahko odlepia, tlacim na cisty odmasteny kapton.
prva vrstva 0,3 a dalsie tiez 0.3 infil 30 percent.


Dakujem
 
Rebel
Ahoj,
velke dily tisknu na REBEL II v podstate stejnym nastavenim, jako pro RRW, tzn. s celokovovym HE nasledovne:

tryska 0.5mm
30% infil
vyska 1. vrstvy 0.4
dalsi vrstvy 0.33
115 na stolku po celou dobu, 240 na trysce
rychlost infilu a vnitrnich perimetru 100
externi perimetry a top infil 60

Pri vyssich rychlostech se mi trha infil, takze je bud resenim pridani teploty, coz se mi nechtelo, takze jsem proste snizil rychlost na tech 100mm/s.
 
http://rebelove.org
Mirec
Mne sa ten filament pri 240 stupnoch uz v niektorych miestach pripeka a po polovicke spulky mi uz i pri 235 stupnoch poprskava. Na cistom kaptone bez odlepovania rohov a dobrom odtrhavani dielu od podlozky po ukonceni tlace sa mi osvedcila teplota stolika na 105 stupnov prva vrstva a nasledne 100.
 
hopik
to trhanie infilu som postrehol, tak som zvysil teplotu o 5 stupnov ale trhal sa dalej tak som skusal este znizit na 237 potom som to vratil na 240.
tlacis pri takomto nastaveni na sklo a cisty kapton?
alebo cosi ine?
Stve to dvihanie rohov.
Su rozdiely medzi kaptonom z ebay alebo znackovym.
dik
Skusal som aj ten 3mm dural a priamo nan som nalepil kapton. v strede sa mi urobilo brucho pri nahriati bedu, tak som sa vratil zas ku sklu. MK 2 mala problem to nahriat za 30 minut.Zamračený
 
Rebel
Stolek asi hreji uplne zbytecne na tak vysokou teplotu. Posledni dobou testuji herkules a na nem to drzi docela dobre i pri 80stupnich. Jeste to testnu pozdeji.
Nizsi teplota je ok, mene se material smrstuje, akorat v daen konstelaci se mi trhal ten infil, nic mene muze to byt i tou 0.5kou tryskou. na mensi jsem to zatim neresil. Ale zkusim 0.3
 
http://rebelove.org
hopik
mam trysku 04 vypln som mal na 110mm/s
skusim to nastavit ako ty.
 
Přejít na fórum:
Vygenerované za: 0.04 sekund
888,536 návštěv