Kdo je on-line
Shoutbox
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.
24-06-2014 20:25
UZ SEM, ANI DO FORA NEPSAT !!!
24-06-2014 13:55
vydrzaj pianer
24-06-2014 13:12
Hehe...sranda ine prispevky mi to ukazuje ak zadam http://www.rebelo.
../index.php a ine ak to zadam bez www na zaciatku
../index.php a ine ak to zadam bez www na zaciatku
24-06-2014 06:02
Tak, 1. pokus se uplne na 100% nezdaril, takze asi zase dnes vecer Z 99% bude nutne obnovit prihlasovaci hesla, cimz se aspon odfiltruji nepouzivane ucty
23-06-2014 06:25
jj, postnu do fora posledni dily, ale az vecer.
Číst diskuzi
Prototyp
|
|
Forrest |
Přidané 06-05-2014 17:34
|
Nováček Příspěvek: 3 Založený: 05.10.13 |
Tak jak to jede? Z návrhu se to přesunulo ke stavbě jaké jsou první výsledky? |
|
|
Rebel |
Přidané 06-05-2014 17:36
|
Hlavní administrátor Příspěvek: 425 Založený: 12.08.13 |
Takze, rozdejchal jsem Marlin FW, repetier ani omylem, proste nechce spolupracovat co se tyce teploty 2. extruderu. Natopi, ale nespusti tisk. Je to asi sumak, nic mene prijde se tim o pohodlne kalibrace temer vseho primo v eeprom, protoze to nema Marlin zdaleka tak zmaknute. Udelal jsem nekolik drobnych zmen v dilech, jako: - napinak remenu X, jelikoz je motor a jeho sroubky dost nepristupny, udella jsem napinak na volnou remenici - upraveno a ucyceni hotendu s vlozenymi maticemi proti sroubum a trosku zmasivneni toho drzaku (vyhozeni mezikrouzku na helderu) - upravil zadni drzaky tyci Z, aby se dal dostelovat soubeh a vzdalenost tyci v ose Y - pridrzeni osy Z jsem docasne vyresil zruseni vypinani driveru motoru a zamezil sjeti HE hluboko do stolku posunutim zadnich/spodnich drzaku tyci Z do polohy tesne pod koncak Z, kdy se z nich staly dorazy. Dale jsem ze slicru vyhodil g-cod s vypinamim motoru a v repetieru ho vypl take. - protivahu/odlehceni rampy a zmirneni tak pomerne rychleho sjezdu rampy pri rucnim vypnuti motoru, ci strate napajeni zatim vyresim silnou leteckou gumou Neni to nic extra, zadna genialita a precizni reseni, ale zatim funkcni a velice proste Prozatimni zaver: Tiskne to pomerne slusne, zatim pouze par malych tisku, nebyl moc diky ladeni FW a offsetu trysek cas. Vyse uvedene zmeny jsou zatim ve stadiu vymodelovani. Musim vytisknout a aplikovat. Az bude konstrukce s novymi dily, budu pokracovat v blbnuti, ale myslim si, ze je to na dobre ceste Upravil/a Rebel dne 06-05-2014 22:21 |
|
|
firewire |
Přidané 17-05-2014 07:30
|
Uživatel Příspěvek: 92 Založený: 07.01.14 |
Jak dlouhe remeny bude potreba na osu Z? |
|
|
Rebel |
Přidané 17-05-2014 10:20
|
Levej, na kterym je motor ma cca 750mm a pravej 680mm pri pouziti stavajici konstrukce REBEL II. Pokud se prodlouzi o 50mm kolme stojky, aby se docililo tiskove vysky 200mm, je potrebat samozrejme i s prodlouzenim remenu. Otazkou je, jestli pro bezne tisky je potreba vice jak 150mm v Z. |
|
|
firewire |
Přidané 17-05-2014 20:21
|
Pokud nekdo tiskne nejake sosky tak nejspis 150 je malo |
|
|
Rebel |
Přidané 17-05-2014 20:45
|
Uprime receno, pokud chce nekdo tisknout neco vyssiho, tak doporucuji DELTU, nebo neco jineho a ne cartesiansky zpusob pohyby os. Pohyblivy stolek v Y neni idealni pro vysoke tisky |
|
|
firewire |
Přidané 18-05-2014 23:09
|
to jsem uz take pochopil :-) uz jsem se chtel i zeptat, jestli neco neplanujes v delta stylu, bohuzel ani zadny navod nemohu nikde najit :-D |
|
|
Rebel |
Přidané 18-05-2014 23:29
|
No, planuju, deltu bych rad zkusil, ale nejdrive udelam malej extruder, Deltu z bowdenem nechci, bowden je dost problematicka vec. Ale nepredbihejme, nejdrive dotahnu aspon nekam RIII. Da se rici, ze jedine co mi zbyva je ta brzda. Remeny na Z zustanou na 99%, moc se mi to libi |
|
|
firewire |
Přidané 19-05-2014 11:08
|
tak osobne remeny se mi take libi, cekam, az to vyladis s tou brzdou a asi pujdu do prestavby z dvojky na trojku :-) |
|
|
FBITuco |
Přidané 19-05-2014 12:04
|
Rozkoukaný Příspěvek: 21 Založený: 10.03.14 |
firewire napsal: to jsem uz take pochopil :-) uz jsem se chtel i zeptat, jestli neco neplanujes v delta stylu, bohuzel ani zadny navod nemohu nikde najit :-D Já tak nějak zkouším deltu z profilů z rebela a bezložiskovým posuvem všech tří os... Pokud to bude hezky klouzat a bude to mít smysl, tak sem něco napíšu. |
|
|
aula |
Přidané 19-05-2014 12:08
|
Rozkoukaný Příspěvek: 25 Založený: 11.04.14 |
firewire napsal: to jsem uz take pochopil :-) uz jsem se chtel i zeptat, jestli neco neplanujes v delta stylu, bohuzel ani zadny navod nemohu nikde najit :-D Na deltu máš návod např. zde: http://richrap.bl...lease.html Jinak s karteziánským polohováním se daj tisknout i vyšší věci, stačí, když se stůl nepohybuje v XY ale jen v Z. Velmi se mi líbí provedení typu boxu s Hbelt XY a Z např na trapézu. Inspirace pro Rebel IV - né to předbíhám :-) Osobně si myslím, že je delta přeceňovaná. Tím nemyslím, že by tiskla špatně - to ne. Ale v praxi se u obráběcích mašin taky nepoužívá. V čem vyniká je rychlost pohybu, což ale u 3D tisku není priorita, protože dřív člověk narazí na jiné limity (tryska, filament, taploty....). Delta je tedy dobrá např. na manipulace viz přísavkový přendavač věcí na strojírenských veletrzích :-). Ale nyní už zpět k tématu |
|
|
Rebel |
Přidané 22-06-2014 19:05
|
Nejaky obrazky Brzdu zatim neresim, v podstate ji nepotrebuji. V soucasne dobe spise denne tisknu a hledam mouchy Aby jsem u toho nemusel mit notas a mohl tisky pustitit z vedlejsi mistnosti, popripade poslat i g-cod na kartu, nebo i nouzove bezdratove tisknout, nabastlil jsem k tomu bluetooth. Na fotkach jsou nejake prvotni pokusy s 2 barevnym tiskem
Rebel přiloženo následujícísoubor:
|
|
|
Rebel |
Přidané 23-06-2014 18:12
|
Updatoval jsem stl v 1. prispevku |
|
Přejít na fórum: |