Kdo je on-line
Shoutbox
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.
24-06-2014 20:25
UZ SEM, ANI DO FORA NEPSAT !!!
24-06-2014 13:55
vydrzaj pianer
24-06-2014 13:12
Hehe...sranda ine prispevky mi to ukazuje ak zadam http://www.rebelo.
../index.php a ine ak to zadam bez www na zaciatku
../index.php a ine ak to zadam bez www na zaciatku
24-06-2014 06:02
Tak, 1. pokus se uplne na 100% nezdaril, takze asi zase dnes vecer Z 99% bude nutne obnovit prihlasovaci hesla, cimz se aspon odfiltruji nepouzivane ucty
23-06-2014 06:25
jj, postnu do fora posledni dily, ale az vecer.
Číst diskuzi
Prototyp
|
|
Rebel |
Přidané 24-04-2014 10:46
|
Hlavní administrátor Příspěvek: 425 Založený: 12.08.13 |
zatim pouze jedno na kazde tyci. |
|
|
lubos |
Přidané 24-04-2014 11:15
|
Rozkoukaný Příspěvek: 23 Založený: 03.02.14 |
Měnil ložisko v pojezdu, bylo vadné a začalo se kousat do tyče. A taky pak máš určitou svobodu co tam dáš za extruder ne že bych ho chtěl měnit, ale pořád mě některé materiály (jako je třeba čokoláda) hodně přitahují a při pevném spoji mám prostě smůlu Zubatici ti písnu mailem. Rebel napsal: Hele koumaku, mas prej spatnou zubatici nebo co moc tomu neverim, ale neco s tim udelame. Ja tedy nevim, co kdo na extruderu servisujete, ale ja na nej mimo vymeny filamentu za posledni rok jinym zpusobem nesahl Ale nebranim se jakemu koli modu. Nic mene urcite pozdeji |
|
|
Rebel |
Přidané 24-04-2014 12:31
|
Jo, jasne, ale snazim se udrzet rozmer tiskarny v nejakem rozumnem meritku a moznost upgradovatelnosti z II na II. Nahnacat 2 extrudery do puvodniho verze II. neni uplne jednoduche. Pudorys toho voziku je ted limitujici, vetsi byt nemuze. Proto tam moc mista proste neni a na druhou stranu si myslim, ze na cokoladu staci klidne i2 Mimo jine na REBEL II je na foru univerzalni vozik a mam i podobmou verzi take nakreslenou, ale zatim ji po me nikdo nechtel. Ale jak rikam, nazoru a nametu jsou mraky, kdybych je vsecky aplikoval, uz by to byla uplne jina tiskarna a ve finaly by stejne nevyhovovala vsem. Proto je to opensource, kazdy ma moznost si svuj mod zbastlit sam Ale tobe lubosi namaluvu cokoli |
|
|
lubos |
Přidané 24-04-2014 12:52
|
Rozkoukaný Příspěvek: 23 Založený: 03.02.14 |
Já tvým argumentům rozumím, jen jsem přispěl drobnou myšlenkou, pro kterou nemám zase tak pádný argument. Když jsem začal přemýšlet o tom jakou tiskárnu, tak mě ty dva motory na Z pořád neseděly, jsem zvědavý jak to pojede, řešení se mi moc líbí, držím palce! Jsi zlatý, také maluji, takže až mi to začne víc trápit, namaluji sám pokud nenajdu někde už namalované Rebel napsal: Jo, jasne, ale snazim se udrzet rozmer tiskarny v nejakem rozumnem meritku a moznost upgradovatelnosti z II na II. Nahnacat 2 extrudery do puvodniho verze II. neni uplne jednoduche. Pudorys toho voziku je ted limitujici, vetsi byt nemuze. Proto tam moc mista proste neni a na druhou stranu si myslim, ze na cokoladu staci klidne i2 Mimo jine na REBEL II je na foru univerzalni vozik a mam i podobmou verzi take nakreslenou, ale zatim ji po me nikdo nechtel. Ale jak rikam, nazoru a nametu jsou mraky, kdybych je vsecky aplikoval, uz by to byla uplne jina tiskarna a ve finaly by stejne nevyhovovala vsem. Proto je to opensource, kazdy ma moznost si svuj mod zbastlit sam Ale tobe lubosi namaluvu cokoli |
|
|
Rebel |
Přidané 24-04-2014 12:59
|
Aby nas tedy nekdo netahal za slova, tak ja vlastne nemaluji, ale modeluji ve 3D Se zubatkou pisni do emailu, mam tu pro tebe neco specialniho |
|
|
hopik |
Přidané 24-04-2014 14:28
|
Uživatel Příspěvek: 106 Založený: 15.01.14 |
mam taky pocit ze by to chcelo po dve na kazdu tyc, existuju aj zdvojene a tie by mohli aj trcat na kazdu stranu |
|
|
Rebel |
Přidané 24-04-2014 15:02
|
Jak jsem psal na zacatku. Konstrukce je navrzena minimalisticky a potrebne upravy se dodelaji az po sestaveni a postupnem testovani. Zda se mi zbytecne to delat obracene. Uz ted po predbeznem okouknuti vytistenych dilu vim o dalsich nutnych zmenach. Navic si myslim, ze cela rampa X udrzi rovinu i na 4 loziskach. Je neco jineho, kdyz jsou loziska v jedne rade, nez kdyz jsou v radach 2. Ale jak rikam. Upravit a vytisknout dil a dodelat dalsi lozisko je to nejjednoduzsi a je to proste zpusob vyvoje, ktery preferuji. Nemyslim si, ze je umenim udelat obravsky, zbytecne masivni a tezky dil, ale presne naopak. Cilem je navrhnout dily tak, aby na nich nebylo kilo zbytecnyho plastu a pritom splnili svuj ucel a vydrzely co maji |
|
|
hopik |
Přidané 24-04-2014 15:30
|
Ak to bude dobre a udrzi to rovinu nie som proti. ja som maximalista a ty minimalista |
|
|
Rebel |
Přidané 24-04-2014 15:36
|
Hele, nedelam to proto, aby to nefungovalo, nejsem magor Ale nemusis se bat, seriove cislo a STL na CD k tomu davat nebudu Bude to normalni OpenSource |
|
|
Mirec |
Přidané 24-04-2014 17:28
|
Uživatel Příspěvek: 131 Založený: 03.02.14 |
Bez komentara |
|
|
hopik |
Přidané 24-04-2014 20:22
|
ake ma seriove cislo zlty diabol hladam hladam a nemozem ho najst |
|
|
Rebel |
Přidané 24-04-2014 21:04
|
to je tajny, poslu ti ho SZ, aby ho nekdo neskopcil |
|
|
firewire |
Přidané 27-04-2014 19:12
|
Uživatel Příspěvek: 92 Založený: 07.01.14 |
nejspis hloupa otazka, ale kdy asi bude tiskarna hotova? :-) uvazuji ze bych ji prelozil na novou verzi takovy upgrade :-) dale bych se chtel zeptat presneji co spociva v tisku 2 barev, dokaze to tisknout jednu vec barevne, treba 10 vrstev bila, dalsich 10vrstev modra atd, nebo to slouzi jen nato, ze v jedne trysce budu mit treba ABSa v druhe PLA? dekuji za postrehy :-) |
|
|
Rebel |
Přidané 27-04-2014 21:42
|
Vyuziti 2 trysek muze mit nekolik duvodu. 1. 2barevny tisk, coz me zase tak nezajima 2. tisk s 2 prumery treba 0,3/0,5 (jeden tisk 1 trysaka) z duvodu moznosti zrychleni tisku u objektu, kde mi treba 0,5mm tryska staci. Proste kvalitnejsi tisk, nebo rychlejsi tisk. 3. tiskse 2 prumery naraz kvuli zrychleni tisku a zachovani kvality povrchu, kdy by se treba perimetry daly tisknout 0,3mm tryskou s vrstvou 0,15 a infily 0,5 tryskou s vrstvou 0,3. Tzn. jemny povrch a hruba vypln kazdou 2. vrstvu. 4. tisk modelu z bezneho materialu, + tisk supportu s vetsi tryskou a z vodourozpustneho materialu PVA, ktery jsem ted testoval a je to super Kdy bude hotova nevim, pomalu zacnu skladat. Jestli chces zaexperimantovat a pomoci s vyvjem, poslu ti STL, muzes to printnout a zacit laborovat soubezne Dame poznatky dohromady a tim i urychlime vyvoj finalni verze |
|
|
firewire |
Přidané 27-04-2014 22:17
|
Uživatel Příspěvek: 92 Založený: 07.01.14 |
to PVA me zajima. Kolik je jeho cena? Opravdu dobre na podporu tisku. Jinak s vyvojem klidne pomohu ale nevim jak to budr s casem jelikoz sam uz tisknu dily na rc auro pres mesic jelikoz stavba domecku je narocna na cas a tak aspon v nedeli k tomu na chvili sednu |
|
|
Car |
Přidané 28-04-2014 23:49
|
Rozkoukaný Příspěvek: 20 Založený: 28.04.14 |
Ahoj ve spolek vývojářů , Přispěl bych svým postřehem z praxe - Up grade znamená neomezovat se původním předchůdcem ( to je pak jen vylepšení ) Sice jsem teprve na začátku stavby REBELA II ,ale některé úpravy jsem měl v hlavě už před zakoupením dílců na něj . Souhlasím s jediným motorem na Z ose - je dostačující při správném uložení a přenosu síly na obě strany a vedením . Dvě trysky - výborná věc pro urychlení tisku se silnější a slabší stěnou ( já se pokusím jít cestou dvou trysek také ,ale za účelem duplicity při jednom tisku - tedy trysky stejné , tak daleko od sebe, abych mohl tisknout tu samou věc hned dvakrát za stejný čas ( je jasný, že rozměr základny bude muset být jiný ) . Přeji hodně úspěchů všem |
|
|
Rebel |
Přidané 29-04-2014 07:32
|
zatim je tam pouze jedno. Sloučení zapnuto April 29 2014 07:41:33: Car napsal: Ahoj ve spolek vývojářů , Přispěl bych svým postřehem z praxe - Up grade znamená neomezovat se původním předchůdcem ( to je pak jen vylepšení ) Sice jsem teprve na začátku stavby REBELA II ,ale některé úpravy jsem měl v hlavě už před zakoupením dílců na něj . Souhlasím s jediným motorem na Z ose - je dostačující při správném uložení a přenosu síly na obě strany a vedením . Dvě trysky - výborná věc pro urychlení tisku se silnější a slabší stěnou ( já se pokusím jít cestou dvou trysek také ,ale za účelem duplicity při jednom tisku - tedy trysky stejné , tak daleko od sebe, abych mohl tisknout tu samou věc hned dvakrát za stejný čas ( je jasný, že rozměr základny bude muset být jiný ) . Přeji hodně úspěchů všem Trysky jsou tak daleko od sebe, protoze motory uz blize k sobe nejdou a proti sobe jsem je kvuli nepristupnosti pacek davat nechtel. Dalsim duvodem je, ze pri pouziti celokovovych HE je potreba kolem HotEndu vetsi prostor, z duvodu nasazeni drzaku ventilatoru. U celokocu ma i vlastni chladic vetsi prumer, takze i pri jine poloze motoru se proste blize k sobe celokovy dat nedaji. Ale jak pises, uzivatelsky mod neni problem, jde udelat i pomerne maly dvojity extruder s mensimi motory s prevodem, ovsem uz to tak trochu ztraci kouzlo toho reprapu, protoze to uz si jen tak nekdo doma nevyrobi ci nevytiskne. Upravil/a Rebel dne 29-04-2014 07:41 |
|
|
aula |
Přidané 29-04-2014 07:52
|
Rozkoukaný Příspěvek: 25 Založený: 11.04.14 |
firewire napsal: PVA jsem viděl v metráži (1,75) za 8 Kč nebo cívka 0,5 Kg za 1400.to PVA me zajima. Kolik je jeho cena? Opravdu dobre na podporu tisku. Jinak s vyvojem klidne pomohu ale nevim jak to budr s casem jelikoz sam uz tisknu dily na rc auro pres mesic jelikoz stavba domecku je narocna na cas a tak aspon v nedeli k tomu na chvili sednu |
|
|
Rebel |
Přidané 29-04-2014 08:01
|
Cenu PVA zjistim, to co mam vyzkousene od Fillamentum se skutecne bezezbytku rozpusti a tiskne se pomerne dobre. Ciste teoreticky bych potom mohl nabidnout jak metraz, tak i cele baleni, nic mene nejdrive se pokusim dostavet tiskarnu, ktera to bude umet Sloučení zapnuto May 03 2014 18:56:39: Tak, zakladni konstrukce je jaks taks v kupe. Nekde mam trosku chybu v rozmeru, nebo se nekde pri tisku neco hnulo, sbihali se mi zvlastne leve Z pojezdove tyce, tak jsem tomu trochu pomohl frezkou a zatim to neresim. Dle prvotniho dojmu to sedlo docela solidne na 1. pokus. Diky mirnym nepresnostem se tyce Z a pojezd X solidne zafixoval, coz ve me budi dojem, ze 4 loziska na rampe budou stacit. Vozik extruderu jezdi uplne lehce, veste na nem nemam remen, ale vzhledem k odlehcene konstrukci po uzaszeni motouru vipada taky velice stabilne. Po svazani X nosnych dilu remeny a tou osou skrz horni profil vypada posuv velice rozume a pevne, uvidim, jak se to bude chovat pri tisku. Jedinym problemem, ktereho jsem se trochu obaval je, ze vahou je schopna rampa X sjet zatim sama dolu. Malinko tomu pomuze zapojeni driveru, ale asi se nevyhnu nejake elektronice na zkratovani vinuti Z motoru pri necinnosti driveru, nebo protizavazi. To budu resit pozdeji. Tak jenom tak zatim pro info Upravil/a Rebel dne 03-05-2014 18:56 |
|
|
hopik |
Přidané 03-05-2014 19:43
|
existuje v niektorych programoch funkcia na pridrziavanie motora, po urcitom case necinnosti motorov sa aktivuje, znizi sa prud ktory tecie do motora, ale je stale pridrziavany a nehreje sa. uz som sa s tym stretol na mojich masinkach ale neviem si spomenut kde. Uz som sa v tom davno v tom nevrtal. Samozrejme funguje to pokial je stroj zapnuty. |
|
Přejít na fórum: |